+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

Thread: "Hyper-V Error"

  1. Junior Member Registered Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3

    Certifications
    MCA
    #1

    Question "Hyper-V Error"

    Hi,
    I have Asus M2N68-AM PLUS Motherboard with Amd sempron 145 processor-64 bit.well esx server is working fine on this pc.what when i trying to install hyper its showing error here is screen shot for your reference



    i already test with Amd hyper-v compatibility test its showing ok there .

    thanks
    Anuj
    MCSE,CCNA,NETWORK+
    Web:-http://www.systechblog.com
    Reply With Quote Quote  

  2. SS -->
  3. Senior Member hypnotoad's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    915

    Certifications
    BS&MS-CompSci, CCNA, CCNP, Hyper-V, CCAI
    #2
    Hyper-V requires 3 things out of the CPU:
    64 bit
    Virtualization Extensions (Intel VT or AMD-V)
    Data Execution Protection (DEP)

    You might have to go in the BIOS and enable one or more of these. If that doesn't work, then the CPU might not be compatible.
    Reply With Quote Quote  

  4. Senior Member TheShadow's Avatar
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    1,060
    #3
    Quote Originally Posted by hypnotoad View Post
    Hyper-V requires 3 things out of the CPU:
    64 bit
    Virtualization Extensions (Intel VT or AMD-V)
    Data Execution Protection (DEP)

    You might have to go in the BIOS and enable one or more of these. If that doesn't work, then the CPU might not be compatible.
    It is a sempron so my guess is that DEP is missing or the bios does not support it.
    Reply With Quote Quote  

  5. Senior Member hypnotoad's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    915

    Certifications
    BS&MS-CompSci, CCNA, CCNP, Hyper-V, CCAI
    #4
    Quote Originally Posted by TheShadow View Post
    It is a sempron so my guess is that DEP is missing or the bios does not support it.
    Yeah I tried Hyper-V on a sempron once and it didnt work, but that was a 5 year old sempron so I thought his might be newer and have DEP. I havent kept up with sempron development.
    Reply With Quote Quote  

  6. Junior Member Registered Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    3

    Certifications
    MCA
    #5
    after lot's of search i came to know That its bios which creating problem.
    Reply With Quote Quote  

+ Reply to Thread

Social Networking & Bookmarks